141 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 141 koronasmittede i Norge. Det er 56 færre enn samme dag i forrige uke.
Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 188 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 174, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 6,0 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 130.411 personer testet positivt.

Til nå har 2.383.339 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.524.886 personer har fått andre dose.

Seks færre innlagte

Fredag var 27 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset var det i starten av denne uka to personer som var innlagt, en i Bodø og en i Lofoten. Personen som var innlagt i Lofoten er nå utskrevet, går det frem av statistikken på sykehusets nettsider. Det betyr at en person nå er innlagt med koronasmitte i Bodø.

I Nordland kom det tre nye positive koronatester fredag. En av de positive testene er i statistikken til Folkehelseinstituttet (FHI), som også er publisert av VG, relatert til Øksnes.

Tidligere denne uken ble det meldt om et positivt tilfelle i Andøy, relatert til Forsvaret.

Over halvparten i en kommune

Totalt er det ved inngangen til lørdag 35 pågående smittetilfeller i Nordland, der det ene tilfellet altså er relatert til Øksnes. Det pågående utbruddet i Saltdal har gjort at kommunen har mer enn halvparten av tilfellene i Nordland fylke stammer derfra. Ifølge oversikten til FHI er det 20 tilfeller i Saltdal som er registrert de siste 14 dagene. Bodø har nest flest pågående tilfeller med fem. I alt ni kommuner har en eller flere smittede ved inngangen til lørdag.

Til sammen er 792 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.