Gardermoen advarer om seks timers kø ved hjemkomst i sommer

Skal du reise utenlands i sommer, må du belage deg på timevis med venting på Gardermoen. Festivaldoer og klappstoler er gjort klare.
Nyheter

– For dem som skal reise innenlands, vil det aller meste være normalt både ved utreise og hjemkomst. Skal man reise utenlands, vil imidlertid mye være annerledes, og man må regne med køer og venting, sier lufthavndirektør Stine Westby til Romerikes Blad.

Avinor ber folk være forberedt på opptil seks timer med venting ved hjemkomst fra utlandet. Er du ikke fullvaksinert, må du koronatestes, noe som innebærer mer venting.

– Det er ikke umulig at det kan komme til å ta til sammen sju-åtte timer å komme seg helt ut av flyplassen, sier Westby.

Lufthavndirektøren forsikrer at det jobbes med systemer som skal forhindre lang ventetid. I tillegg kan regler og reiserestriksjoner endre seg raskt.

– Det jobbes blant annet med mer automatiske løsninger i grensekontrollen. Kommer det på plass, vil det gå mye raskere å få passasjerene igjennom der. Da vil mye være løst, sier hun.