193 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet har 193 personer fått påvist koronasmitte i Norge. Det er 42 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det ni nye tilfeller.
Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 177 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 196, så trenden er fallende.

I alt har 131.509 personer testet positivt på koronatester her i landet siden februar i fjor.

Til nå har 2.629.008 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.554.140 personer har fått andre dose.

Torsdag var 25 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Ved ingen av Nordlandssykehusets avdelinger var det innlagte.

I Nordland var det meldt om ni smittetilfeller i løpet av torsdag. Det siste tilfellet, fra Øksnes, er ikke med på oversikten, men VOL teller det med på bakgrunn av at kommunen sendte ut pressemelding om det torsdag kveld.

Fire av tilfellene fra Nordland stammer fra Narvik, de andre fire stammer fra Vågan.

Totalt er det 55 pågående smittetilfeller i Nordland, der den smittede skal være i isolasjon. Etter det store utbruddet i Saltdal nylig, er det Saltdal kommune som har flest pågående tilfeller, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG. 22 personer er i isolasjon i kommunen, mens det er Vågan som har nest flest med 12, alle i forbindelse med utbruddet som fortsatt synes å pågå i kommunen. Bodø har seks pågående tilfeller, mens Narvik har fem.

I Vesterålen har Øksnes nå to pågående tilfeller, etter tilfellet som ble meldt torsdag kveld. Andøy har også meldt om smitte de siste 14 dagene, men dette tilfellet er ikke med på Folkehelseinstituttets oversikt for Andøy.

Til sammen er 794 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.