88 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 88 koronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke. Det var ingen nye smittede i Nordland.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 190 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 183, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 6,1 million koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 131.949 personer testet positivt.

Til nå har 2.730.836 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.561.843 personer har fått andre dose.

Fredag var 28 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Tallene på innlagte oppdateres ikke i helgene.

Det ikke meldt om noen nye smittede i Nordland i løpet av søndag. I alt er det 50 pågående tilfeller i Nordland fylke, der Vågan har flest smittede med 11. Oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG, viser at det store utbruddet i Saltdal er på vei tilbake. Mot slutten av forrige uka var det 22 personer som var i isolasjon etter å ha blitt smittet de siste 14 dagene, mens det mandag morgen er åtte som fortsatt er i isolasjon som følge av utbruddet. Narvik har også åtte pågående tilfeller, mens Øksnes, som VOL har omtalt, har sju pågående tilfeller etter utbruddet som startet sist uke.

I alt er det 14 kommuner som for øyeblikket har registrerte tilfeller av koronasmitte.

Til sammen er 794 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.