Er i rute med vaksineringen

Kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes, opplyser at kommunen er i rute med tanke på at alle over 18 år i Sortland skal ha fått første vaksinedose innen midten av august.

Kommunelege i Sortland, Mette Røkenes.   Foto: Arkiv / Rune Ellingesen

Nyheter


Det kommer frem av et presseskriv som kommuneoverlegen sendte ut tidlig mandag ettermiddag.

Hun skriver at Sortland venter jevnt med vaksineleveranser i perioden som kommer. Foreløpig er de i rute med tanke på at alle skal ha fått første dose innen midten av august.

– Men vi har jo erfart at leveringene kan endre seg. Vi tar en uke om gangen, skriver kommuneoverlegen.

Nå er det prioriteringsgruppe 10 og 11 (44 år og yngre) som er i aksjon med tanke på vaksinering. Røkenes kommer med en klar oppfordring: Har du ikke registrert deg i vaksinekø, da må det gjøres snarest hvis du ønsker å få vaksinen. Dette gjøres via kommunens nettsider.

Studenter

Hun opplyser også at studenter som studerer i Norge vil før første dose i hjemkommunen, kommunen de har folkeregistrert adresse. Men på grunn av 12-ukersintervallet kommer ikke dose 2 å bli satt i hjemkommunen. Dose 2 skal settes i studiekommunen. Også de må registrere seg i vaksinekø. Dette gjelder personer som er født i 2003 og tidligere.

– Utenlandsstudenter må ta kontakt med koronatelefonen slik at en kan tilpasse doseintervallet i forhold til utreise, forteller Røkenes i skrivet.

Naturlig

Kommuneoverlegen trekker frem at det er naturlig med lokale utbrudd etter hvert som samfunnet åpner opp, og peker på at det for tiden er utbrudd i Vågan i Lofoten, Øksnes og Tromsø.

Røkenes ber folk om å overholde smittevernreglene, med avstand, holde seg hjemme om en er syk og god håndhygiene.

– Å ha kontakt med mange andre, øker risikoen for å bli smittet av personer som ikke vet at de er smittet. Derfor anbefales alle å begrense antall kontakter, både i private sammenhenger, på arrangementer, på reiser og arbeidsplass, sier Røkenes.

Grei pågang

Pågangen til testing i Sortland kommune, opplever Røkenes som grei.

– Det er bare slik vi kan oppdage sitte, så fortsett med testingen, sier hun.

I sommer testes det alle ukedager ved teststasjonen, og hun ber om at de som mistenker de kan være smittet om å ta kontakt med koronatelefonen. Som også kan kontaktes om en har spørsmål rundt korona.