To nye koronatilfeller i Hadsel

Hadsel kommune har fått sitt tredje og fjerde nye koronatilfelle denne uken.
Nyheter


Det fremkommer av en pressemelding fra Hadsel kommune fredag kveld.

Kommunen melder at det har kommet to nye smittetilfeller av covid-19/korona i løpet av fredag. Dermed er i alt fire personer i kommunen smittet i løpet av de tre siste dagene.

Begge tilfellene er det snakk om nærkontakt med de to andre påviste tilfellene som ble oppdaget og meldt tidligere i uken.

Kommuneoverlege i Hadsel, Ingebjørn Bleidvin, uttaler i pressemeldingen at det ikke er noen sammenheng med utbruddene i Øksnes, Andøy og Vågan.

Prøvene er analysert av Nordlandssykehuset i Bodø. Det har kommet frem at det ikke er snakk om en standard covid-variant. Den ene av de smittede er også fullvaksinert, opplyser kommunen.

- Det betyr at vi ikke kan utelukke at de er av delta-varianten, som er mer smittsom, uttaler kommuneoverlegen

Han trekker videre frem at dette, nye mutasjoner og fullvaksinerte som er smittet, er en påminnelse om viktigheten av smittevern.

- Pandemien er ikke over, selv om gjenåpningen er kommet langt. Vi oppfordrer alle til å huske på avstand, håndhygiene og å teste seg ved symptomer, opplyser Bleidvin.

Kommunen opplyser at det ikke vil bli gjort koronatesting ved legevakten i helgen, bortsett fra for alvorlig syke.

- Alle med mistanke om covid-19 må kontakte legevakt per telefon og ikke møte opp uten avtale. Fra og med mandag er det kommunal testing som normalt, ved behov for testing kan du kontakte koronatelefonen til Hadsel kommune: 417 04 502. Koronatelefonen er åpen hverdager fra 08.30 - 11.00 og 13.00 - 14.30, skriver Hadsel kommune i pressemeldingen.