170 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 170 koronasmittede i Norge. Det er 70 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det to nye tilfeller som ble meldt.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 173 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 191, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 6,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 132.966 personer testet positivt.

Til nå har 3.027.057 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.590.323 personer har fått andre dose.

Fredag var 27 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. En person er for tiden innlagt ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø med koronarelatert sykdom, kommer det frem av den siste oppdateringen på sykehusets nettsider.

Det ble meldt om to nye smittede i Nordland i løpet av fredag. Begge tilfellene var i Vesterålen, nærmere bestemt Hadsel.

I alt er det 57 pågående koronatilfeller i Nordland, ifølge statistikken til Folkehelseinstituttet, som også VG publiserer. Vågan har flest pågående tilfeller, som vil si smitte registrert de siste 14 dagene. I Vågan er det for tiden 13 personer som er i isolasjon som følge av utbruddet i kommunen. Øksnes har via pressemeldinger meldt om i alt 15 smittede, men det er i statistikkene oppført 12 smittede i kommunen. Narvik står med ti pågående tilfeller og Bodø med sju.

Statistikken til Folkehelseinstituttet sier 16 smittede i Vesterålen. Hadsel står med tre tilfeller, men har via pressemeldinger meldt om fire. Andøy har meldt om et tilfelle.

Det er i alt 14 kommuner som har registrert pågående tilfeller.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.