156 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 156 koronasmittede i Norge. Det er 66 færre enn samme dag i forrige uke.
Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 154 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 183, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 6,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 133.876 personer testet positivt.

Til nå har 3.151.601 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.634.336 personer har fått andre dose.

Torsdag var 18 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Det er ingen innlagte ved Nordlandssykehusets avdeling i Vesterålen, Bodø og Lofoten.

I Nordland var det to smittetilfeller som ble innmeldt til Folkehelseinstituttet og lagt inn i statistikken torsdag. Det er snakk om et tilfelle i Narvik, i tillegg til det siste tilfellet fra Andøy.

Det er for øyeblikket 41 pågående tilfeller i Nordland, smitte som er oppdaget de siste 14 dagene. Smitten er fordelt på ti kommuner i fylket.

I Vesterålen er det 19 pågående tilfeller, som vil si 46 prosent av alle pågående tilfellene i fylket. Øksnes har flest med 12, mens Andøy har fire og Hadsel tre. Andøy meldte tidligere denne uken om en falsk positiv prøve i forrige uke, men denne er fortsatt ikke fjernet fra statistikken til Folkehelseinstituttet.

Bød med sju tilfeller, Narvik med seks og Vågan med fem er kommunene med flest pågående tilfeller.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.