109 nye koronasmittede registrert siste døgn – 29 pågående tilfeller i Nordland

Det siste døgnet er det registrert 109 koronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 163 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 178, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 6,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 134.339 personer testet positivt.

Til nå har over 3 millioner personer (3.192.871) fått første dose av koronavaksinen, og 1.663.798 personer har fått andre dose.

Fredag var 17 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før. Tallet oppdateres ikke i helgene.

Det ble ikke meldt om noen nye tilfeller i Nordland søndag. Det kan ha en sammenheng med at kommunene ikke får sendt prøvene til analyse i Bodø i helgene.

I alt er det 29 pågående tilfeller i Nordland når vi skriver natt til mandag. 13 av tilfellene er i Vesterålen. De første som ble smittet i utbruddet i Øksnes skal nå være ute av isolasjon. I alt er det seks pågående tilfeller igjen i Øksnes kommune. I Andøy er det fire tilfeller, mens det i Hadsel er tre tilfeller registrert de siste 14 dagene.

Øksnes har med sine seks tilfeller flest i Nordland, sammen med Bodø. Vågan står oppført med fem. Åtte kommuner står oppført med pågående tilfeller i Nordland.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.