246 nye koronasmittede registrert siste døgn - 14 i Nordland

Det siste døgnet er det registrert 246 koronasmittede i Norge. Det er 64 flere enn samme dag i forrige uke. 14 av de smittede hører til i Nordland.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 175 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 169, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 6,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 134.780 personer testet positivt.

Til nå har 3.226.416 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.678.970 personer har fått andre dose.

Ingen ved Nordlandssykehuset

Tirsdag var 24 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før. Det var ikke meldt om noen innlagte ved Nordlandssykehuset i Bodø, Vesterålen og Lofoten.

Like over midnatt sendte Sortland kommune ut pressemelding om at fem personer i kommunen var smittet med covid-19/korona. Sortland var en av fem kommuner i Nordland som meldte om koronasmitte tirsdag. Det viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som publiseres av VG. I den oversikten går det frem at det er to nye smittede også i Andøy, uten at kommunen har gått ut med en bekreftelse på det tirsdag. I tillegg ble det også rapportert om fem nye smittede i Rana og et tilfelle hver i Evenes og Vågan.

Det er pågående smittetilfeller i ni kommuner i Nordland. Siden mandag er det en økning på i alt ti pågående tilfeller, fra 23 natt til tirsdag og til 33 natt til onsdag.

Ni kommuner

Andøy er nå "verstingen" i Nordland med seks personer i isolasjon, mens Sortland med de fem tilfellene meldt tirsdag, sammen med Bodø, Rana og Vågan er "nest verstinger" med fem tilfeller. Hadsel, Evenes, Narvik og Vefsn har også pågående smitte. Totalt 14 av de 33 pågående tilfellene som ble registrert natt til onsdag er fra Vesterålen. Øksnes, som lenge var blant kommunene i Nordland med mest smitte, har nå ingen pågående tilfeller.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.