Ni nye smittet i Sortland

Sortland kommune melder sent onsdag kveld om ni nye positive koronatester i kommunen.
Nyheter

Informasjonen kommer frem i en pressemelding fra Sortland kommune.

Sortland kommune skriver i meldingen at det onsdag kveld kom melding om fire nye positive tester. Tidligere på dagen var det fem personer som hadde testet positivt på hurtigtester.

- Disse smittetilfellene er i samme klynge som de som ble bekreftet smittet i går. De smittede er i isolasjon og smittesporing pågår, skriver kommunen i pressemeldingen.

Det er fortsatt mistanke om at dreier seg om Delta-varianten av viruset, men det har ikke Sortland kommune fått noen endelige svar på.

De ber nå personer som har vært på følgende steder om å ta kontakt med koronateamet i kommunen for testing:

  • Vita butikken på Sortland storsenter mandag 19/7 mellom klokken 10.00 og 16.00
  • Treningssenteret Expo mandag 19/7 mellom klokken 19.00 og 20.20
  • Esso tirsdag 20/7 rundt klokken 17.00
  • - Flere smittede personer har vært innom dagligvarebutikker og bensinstasjonen Esso på søndag og mandag. Vi ber om at folk er oppmerksom på symptomer og har lav terskel for å teste seg, skriver Sortland kommune.

    Tidligere på kvelden gikk Sortland kommune ut med en beskjed til innbyggerne om å sende e-post til koronavaksinering@sortland.kommune.no eller ring 952 64 203 om en må endre time eller avbestille oppsatt time til vaksinering. Kommunen ber også om at medisinske spørsmål i forbindelse med vaksinering skal rettes til fastlege.

    - Henvendelsene til legekontorene har også økt betraktelig de siste dagene. Vi ber befolkningen ikke kontakte legekontoret dersom henvendelsen kan utsettes, og ikke er akutt. Videokonsultasjoner vil bli brukt i den grad det er mulig, meldte Sortland kommune.