Tre positive koronatester i Hadsel - ber kunder på Coop Extra på Stokmarknes begrense sosial omgang

Tre personer er meldt smittet av koronaviruset i Hadsel.

Martin Larsen Drageset, smittevernlege i Hadsel kommune.   Foto: Øyvind Aukrust

Nyheter

Det skriver og melder Hadsel kommune i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det er tre positive hurtigtester som er avlagt. Kommunen skriver at alt tyder på at disse tre prøvene har sammenheng med utbruddet som knytter seg til Blå bar på Sortland, som Sortland kommune meldte om natt til onsdag.

– Det er nå iverksatt smittesporing, og det viser seg at kartleggingen av nærkontakter og flere potensielt smittede er et betydelig arbeid, opplyser smittevernlegen i kommunen, Martin Larsen Drageset i meldingen.

Kommunen opplyser at en av hadselværingene som har avgitt positiv hurtigtest, hadde mandag og tirsdag denne uken vært på jobb ved Coop Extra på Stokmarknes. Personen var på jobb mellom 11.30-19.00 mandag og fra 07.00-15.00 på tirsdag.

Smittevernlegen ber alle som har vært på Coop Extra i disse tidspunktene og dagene om begrense sosial omgang.

– De må være særskilt påpasselig med smittevernrutinene og har lav terskel for å teste seg så snart som mulig, er oppfordringen fra Larsen Drageset.

En av de som har testet positivt har også vært på treningssenteret Family Sports Club mandag mellom 18.00-20.00.

– Folk som har vært på treningssenteret i dette tidsrommet må ta samme forholdsregler som nevnt over og teste seg ved den minste mistanke om koronasykdom, opplyser Hadsel kommune.

I tillegg er det en smittet knyttet til Nordlaks.

– Kommunen har dialog med bedriften for å informere de ansatte som kan ha blitt smittet på arbeidsplassen, Nordlaks vil også sende ut en egen pressemelding onsdag ettermiddag, opplyser kommunen i pressemeldingen.

Onsdag ettermiddag skal kriseledelsen i Hadsel kommune ha møte for å diskutere situasjonen, og eventuelt komme opp med hvilke grep som må tas for å slå ned smitten.

– Uansett er det viktig at folk fortsetter å holde avstand, har god håndhygiene og i de nærmeste dagene er ekstra påpasselige med å holde seg hjemme og teste seg ved sykdomssymptomer, sier smittevernlegen.