Episode 1 – Bomben i Oslo

Da sikkerhetsvakt Tor-Inge Kristoffersen zoomet inn på skiltet til den forlatte varebilen, gikk bomben av i regjeringskvartalet.
Nyheter

Klokken 15.16 den 22. juli 2011 parkerer en hvit varebil like utenfor høyblokka i regjeringskvartalet midt i Oslo sentrum. Den 17 etasjer høye bygningen huser blant annet kontoret til statsministeren og Justisdepartementet. Her jobber både toppolitikere og vanlige statsansatte.

Det er midt i sommerferien, men Tor-Inge Kristoffersen er på jobb som sikkerhetsvakt i regjeringskvartalet. Han sitter i kjelleren i høyblokka, én etasje under bakken og følger med på bilder fra overvåkingskameraene i området. Det er bare rundt 17 meter fra Kristoffersen og bort til den hvite varebilen.

Dette er episode 1 i en dokumentarserie i fem deler om terrorangrepene i Oslo og på Utøya, produsert av Faktisk.no.

Det er ti år siden terrorangrepene, en dag de færreste glemmer. Men mange av dem som er barn og unge i dag, husker det ikke. I en serie korte dokumentarer tilpasset denne målgruppen, forklarer redaksjonen i Faktisk.no hva som skjedde og hvorfor.