168 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 168 koronasmittede i Norge. Det er 30 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 200 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 161, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 6,4 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 135.631 personer testet positivt.

Til nå har 3.374.685 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.728.612 personer har fått andre dose.

Fredag var 21 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før.

Folkehelseinstituttet har registrert 15 smittetilfeller i Nordland i løpet av lørdag. Ti av dem er i Vesterålen. Det kan ta en eller to dager før alle smittetilfellene kommer med i statistikkene. Oversikten publiseres også av VG.

Totalt er det 94 pågående smittetilfeller i Nordland. En skal ikke gå mer enn en drøy uke tilbake før dette tallet lå midt på 20-tallet. Det massive utbruddet i Vesterålen er med på å trekke antallet tilfeller kraftig opp. Hele 70 av de 94 pågående tilfellene i fylket er relatert til Vesterålen og Lødingen og det pågående utbruddet, som fortsatt kan vokse i omfang. Sortland er den store "verstingen" når det gjelder smittetilfeller. 39 tilfeller er lagt inn i Folkehelseinstituttets statistikker, mens 13 tilfeller så langt er registrert i Øksnes. VOL gjør oppmerksom på at dette er snakk om tallene som kommer frem av Folkehelseinstituttets tabeller, men at kommunene kan operere med andre tall.

Hadsel står med sju pågående tilfeller, mens Bodø har samme antall. I 14 kommuner i Nordland er det personer som er i isolasjon med pågående smittetilfeller søndag morgen.

Til sammen er 799 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.