136 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 136 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke.

  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 204 nye koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 163, så smittetrenden er nå stigende.

I alt har 135.767 personer testet positivt for korona her i landet siden februar i fjor. Til sammen er det utført 6,4 millioner koronatester i Norge.

Til nå har 3.400.556 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.736.991 personer har fått andre dose.

Fredag var 21 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. Tall oppdateres ikke i helgene hos de fleste av sykehusene. Nordlandssykehuset er blant sykehusene som oppdaterer og søndag var det ingen som var innlagt med koronarelatert sykdom ved deres avdelinger.

Det ble lagt inn 13 tilfeller fra Nordland i statistikken til Folkehelseinstituttet i løpet av søndag. Det kan i noen tilfeller gå en dag eller to fra smitten meldes og til det fremkommer av statistikken. Alle 13 tilfellene er relatert til Vesterålen, med 11 fra Øksnes og to fra Sortland.

Totalt er det 107 pågående smittetilfeller, som vil si smitte som er registrert de siste 14 dagene, i Nordland fylke. En skal ikke langt tilbake før tallet var mellom 20-30. 41 av tilfellene er fra Sortland, mens 24 er fra Øksnes. Totalt er 83 av de 107 tilfellene (77,6 prosent) i Nordland fra Vesterålen. Det er pågående tilfeller i 14 av kommunene i Nordland.

Til sammen er 799 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020. 57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.