273 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 273 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 27 flere enn samme dag i forrige uke.

Det har vært mye å gjøre for bioingeniørene de siste dagene, etter at smitten i deler av landet har skutt fart igjen.   Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 227 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 175, så trenden er fortsatt stigende.

I alt har 136.370 personer testet positivt på korona i Norge siden februar i fjor.

Nå har 63,3 prosent av befolkningen fått første dose av koronavaksinen og 32,3 prosent er fullvaksinerte med to doser.

Om man kun regner innbyggere over 18 år er andelen vaksinerte henholdsvis 79,7 og 40,7 prosent. Til sammen er det nå satt 5,15 millioner vaksinedoser i Norge.

Tirsdag var 22 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før. Ingen er innlagt ved avdelingene til Nordlandssykehuset i Bodø, Vesterålen og Lofoten.

Totalt var det 12 positive prøver fra Nordland som ble lagt inn i systemene til Folkehelseinstituttet i løpet av torsdag. Ni av smittetilfellene hadde sitt utgangspunkt i utbruddet i Vesterålen. I tillegg til Vesterålen, ser det ut som smitten er på vei opp også i Bodø. Der ble det meldt om to nye tilfeller.

Antall smittede i Vesterålen har nå passert 100 totalt i forbindelse med det siste utbruddet. Det er spesielt Sortland med 48 pågående tilfeller og Øksnes med 32 som er med på å trekke opp tallet. Totalt er det 129 pågående tilfeller i Nordland. Bodø med ti tilfeller har kommet inn på listen over kommuner med flest pågående tilfeller med to nye i løpet av tirsdag. Det er pågående koronatilfeller i 13 kommuner i Nordland.

Foreløpige tall viser at 799 koronasmittede personer er døde i Norge siden mars i fjor.