353 nye koronasmittede registrert siste døgn – ny rekord for juli måned

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede personer i Norge. Det er 164 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet nye smittede på ett døgn siden 1. juni da det ble registrert 384 nye koronasmittede.
Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 250 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 178, så trenden nå er stigende i Norge.

I alt har 136.723 personer testet positivt på koronatester her i landet siden februar i fjor.

63,7 prosent av befolkningen har nå fått første sin første vaksinedose, mens 32,5 prosent er fullvaksinerte.

For befolkningen over 18 år er andelen henholdsvis 80,2 og 40,9 prosent. Til sammen er det satt nesten 5,2 millioner vaksiner i Norge.

Onsdag var 21 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én mindre enn dagen før. Ingen er meldt innlagt ved avdelingene til Nordlandssykehuset.

Det ble rapportert inn og journalført i alt seks smittetilfeller i Nordland i løpet av onsdag. For første gang en en del dager, var det ikke Vesterålen som lå i toppen når det gjelder nye tilfeller. I alt seks nye tilfeller ble meldt. Et av tilfellene stammer fra Sortland, mens de fem andre stammer fra Bodø, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG.

Totalt er det 134 pågående smittetilfeller i Nordland, der 102 av dem er relatert til Vesterålen og Lødingen. Sortland har med sitt siste smittetilfelle, registrert 49 hos Folkehelseinstituttet i løpet av de siste to ukene. Øksnes står med 32 pågående tilfeller. Men også i Bodø begynner smitten å ta seg opp igjen. Der er det nå 15 registrerte tilfeller i løpet av de siste 14 dagene.

Foreløpige tall viser at 799 koronasmittede personer er døde i Norge siden mars i fjor.