404 nye koronasmittede registrert siste døgn – høyeste tall på en dag siden slutten av mai

Det siste døgnet er det registrert 404 koronasmittede i Norge. Det er 138 flere enn samme dag i forrige uke og tredje dag denne uken med ny rekord.

Smitten i Norge har ikke vært høyere på over to måneder.   Foto: Torstein Bøe / NTB

Nyheter

Sist gang det ble registrert mer enn 400 smittede på ett døgn i Norge var 25. mai da tallet var 427.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 270 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 194, så trenden er stigende.

I alt har 137.127 personer testet positivt for covid-19 her i landet siden pandemien startet i fjor.

Torsdag var 25 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før. Nordlandssykehusets avdelinger, i Bodø, Vesterålen og Lofoten, melder om ingen innlagte for o koronarelaterte sykdommer i sin siste oppdatering på deres nettsider.

Etter flere dager med høye smittetall meldt fra Vesterålen, var det ingen innmeldte tilfeller til Folkehelseinstituttet i løpet av torsdag. Det var fire tilfeller fra Nordland som ble meldt inn, to i Bodø og to i Rana.

Det er 136 pågående tilfeller i Nordland ved inngangen til fredag. Fortsatt er det smitteutbruddet i Vesterålen som merkes best i akkurat den statistikken. Det er fortsatt 101 pågående smittetilfeller, som er meldt inn de siste 14 dagene, i Vesterålen, der en person er smittet og i isolasjon. Sortland med 49 og Øksnes med 32 har flest i fylket. Men også i Bodø er det svakt økende smitte. Der er det nå 17 pågående tilfeller.

Til sammen er 799 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Av befolkningen i Norge over 18 år er andelen vaksinerte med første dose nå 81,8 prosent. 41,5 prosent av de voksne i Norge har fått to doser og er fullvaksinerte.