– Ennå for tidlig å senke skuldrene

Smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset, ber om at det ikke tas lett på ting, til tross for at Hadsel kan notere en ny dag uten flere koronatilfeller.

Smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset, mener hadselværingene tar smittevernet på alvor.  Foto: Privat

Nyheter

I en pressemelding fra Hadsel kommune opplyses det at det ikke er registrert flere koronasmittede i kommunen i løpet av onsdag. 19 personer ble testet onsdag, ifølge pressemeldingen.

Smittevernlege i kommunen, Martin Larsen Drageset, uttaler i meldingen at det er en gledelig utvikling at kommunen ikke har fått flere smittede. Men han kommer også med en klar advarsel til alle som begynner å puste lettet ut og eventuelt ta lett på smitteverntiltakene.

– Det er ennå for tidlig å senke skuldrene helt, slår han fast.

– Vi minner fremdeles om de regionale anbefalingene om bruk av munnbind på offentlige plasser der enmeters-regelen ikke kan holdes, og at at er maks fem besøkende ved private sammenkomster innendørs.

Han gjentar også rådene om vask av hender, avstand og det å begrense sosiale kontakter. I tillegg ber han alle om å ringe koronatelefonen ved sykdomssymptomer.

– Jeg opplever at hadselværingene har tatt dette på alvor og spilt en viktig rolle i det å stoppe smitten fra å spre seg ytterligere. Takk for innsatsen, uttaler Larsen Drageset.