Risikerer å måtte returnere vaksiner

Hadsel kommune ber nå alle som ikke har meldt seg til å ta koronavaksine om å gjøre det snarest.

Roser samarbeidet: Helse- og omsorgssjef Marion Celius opplyser at Hadsel kommune risikerer å måtte sende tilbake vaksiner hvis ikke flere melder seg til vaksinering.   Foto: Idar Ovesen

Nyheter

Informasjonen kommer i en pressemelding fra Hadsel kommune. Det er snakk om alle personer i kommunen som er over 18 år, som ikke har meldt meldt seg for å motta vaksine. Kommunen risikerer at de må sende vaksiner tilbake om ikke flere tegner seg på vaksinelisten, melder Hadsel kommune.

Smittevernlege i kommunen, Martin Larsen Drageset, uttaler i meldingen at det ikke er noen tvil om at vaksinen beskytter, både mot smitte generelt og alvorlig sykdom. Han refererer til det massive utbruddet i Vesterålen, som har vart fra midten av juli.

– Det ser nå ut til at vi har slått ned utbruddet uten veldig strenge restriksjoner, og vi ikke hatt noen alvorlig syke eller sykehusinnleggelser, uttaler Drageset.

Kommunen melder at listene er fulle, men at det er et stort behov for å få oversikt over hvor mange vaksiner de kan motta i den kommende perioden.

Marion Celius, som er helsesjef i Hadsel, forteller at de på et tidspunkt blir nødt til å redusere volumet av vaksiner som mottas, om ikke flere melder interesse. Også hun trekker frem at vaksiner i verste fall må gå i retur.

I Hadsel er 3.474 fullvaksinerte og 5.416 har fått første dose.

– Det er veldig bra, og vi må berømme vårt publikum som i stor grad har fulgt opp tildelte timer og møtt punktlig frem. Men ennå er det altså en god del av Hadsel befolkning over 18 år som ikke har registrert seg. Vi oppfordrer dem på det sterkeste å melde seg på for å få vaksine, opplyser Celius.