262 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 262 koronasmittede i Norge. Det er 19 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 393 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 297, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 6,6 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 140.466 personer testet positivt.

Til nå har 3.693.741 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.930.208 personer har fått andre dose.

Fredag var 33 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Tallene oppdateres ikke i helgen.

I Nordland ble det rapportert om 12 nye positive koronaprøver lørdag. Det var Rana som hadde flest nye smittede, ifølge oversikten til Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG. Andøy meldte lørdag om et nytt smittetilfelle i kommunen. På oversikten som ble klar natt til søndag, står det oppført to nye tilfeller i Andøy. Trolig er det andre tilfellet snakk om en tidligere positiv hurtigtest som er bekreftet. Narvik, Sømna og Alstahaug hadde alle hvert sitt nye tilfelle.

Det er 165 pågående smittetilfeller i Nordland fylke, ifølge oversikten som publiseres av VG. Rana med 38 og Bodø med 35 av kommunene med høyest trykk for øyeblikket. Oversikten viser også at flere av de som var smittet i Vesterålen er på vei tilbake etter isolasjon. Øksnes har fortsatt 22 pågående koronatilfeller. Sortland, som for ikke lenge siden hadde klart flest i hele Nordland, er nede i 11 pågående tilfeller. Det samme har Andøy.

Totalt er det 56 personer i Vesterålen som skal være i isolasjon med koronasmitte.

Til sammen er 804 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.