– Det ble både komiske øyeblikk og unike bilder når reven kom så nært

– Vi er vant med reveunger og har tidligere opplevd at de kommer bort og napper i skolisser og sånt. Denne sirklet rundt oss, ga oss fantastiske bilder og fant på mye artig, sier VOLs journalist og naturfotograf Marius Birkeland.

Nyheter

Denne helgen fikk Birkeland og naturfotograf Jens Andre Mehammer Birkeland en helt unik opplevelse.

– I løpet av helgen fant vi tre hi og rundt ti unger, så møtte vi på den krabaten som var ekstremt overmodig, sier Birkeland om reveungen, som virket å være godt vant med folk.

Han ønsker ikke å røpe hvor møtet med reveungen fant sted.

Reveungen var meget nysgjerrig.  Foto: Vesterålen Tours

– Har ikke skjedd før

De siste 15 årene har Birkeland brukt utallige timer i naturen for å ta bilder av dyr, og Mehammer Birkeland har vært med de siste sju årene. De har vært borti lignende møter med en revemor med unger tidligere, men ifølge Birkeland sprang denne reveungen rett bort til dem for å se hvem de var.

– Det å ha en reveunge som går opp til kamera for å prøve å finne ut hva det er, mens man knipser bilder i ett, det har ikke skjedd før. Jeg har aldri tidligere opplevd at jeg har måttet bytte fra telelinse til vidvinkel for å ta bilde av rev, slår han fast.

Reveungen var veldig nysgjerrig på hva Jens Andre Mehammer Birkeland holdt på med.  Foto: Vesterålen Tours

Ifølge VOLs journalist fant revungen på en del sprell.

– Den tisset på kameraet til Jens. Det har vært en helg med utrolig mye fliring. Dette ble et unikt møte, sier han, som estimerer at duoen brukte mellom 25 og 30 timer av helgen til å ta bilder av reveungene.

Møtet med de rødkledde firbente skapningene har også slått godt an på sosiale medier.

– Jeg tok meg en times blund i ettermiddag. Da jeg la meg hadde den ene videoen 10.000 visninger på TikTok. Da jeg våknet en time senere hadde den over 70.000 visinger og en hau med positive kommentarer om hvor artig det er og slikt, sier han.

I skrivende stund har videoen bikket 87.000 visninger.

  Foto: Vesterålen Tours

– En kjempebra dyresesong

Ifølge Birkeland skal det mye flaks til for å finne revemor med unger, med mindre man vet hvor det bruker å være hi.

– Jeg har brukt ganske mange år på å forstå hvilke områder det er revehi i. I år viser det seg at det er hi og reveunger i områder der vi ikke trodde det ville være det, sier han.

Revemoren fulgte også med.  Foto: Vesterålen Tours

Naturfotografene tar bilder av alle typer ville dyr, og opplever at det i år har vært flere unger enn tidligere.

– Det har vært en kjempebra dyresesong i år hvor det har vært sjeldent mye unger. Det både når det gjelder ugle og rev. Dermed er det mye som tyder på at det er et godt gnagerår i år, som gir god tilgang på mat, sier Birkeland.

Hva skal man så gjøre hvis man møter på rev?

– Sett deg ned og se hva den gjør. Det kan fort bli en artig opplevelse, avslutter Birkeland.