– Vesterålen-utbruddet av korona er nå over

Kommuneoverlegene og smittevernlegene i regionen mener at Vesterålen-utbruddet av korona nå er over. Nå går Vesterålen, med unntak av Andøy, tilbake til å følge de nasjonale smitteverntiltakene og anbefalingene, men det med ett unntak.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

(VOL): – Den lokale forskriften om karantene for de som har fått én vaksinedose, gjelder fortsatt i to uker til, melder kommuneoverlegene i smittevernlegene i Vesterålen i en pressemelding mandag ettermiddag.

– En takk til hele Vesterålen

Legene mener nå at smitteutbruddet i Vesterålen er over.

– Det er med stor glede og takknemlighet vi nå kan si at Vesterålen-utbruddet av korona nå er over. Dette et mye takket være innsatsen fra alle i Vesterålen. Vi har sett en stor vilje fra folk til å bidra til å begrense smitten, noe som har hatt en avgjørende betydning, skriver de.

Kommuneoverlegene og smittevernlegene takker alle som har begrenset hvor mange de har møtt, de som har brukt munnbind, de som har holdt seg hjemme når de har vært syke og de som har testet seg.

– Takk til de som har sittet i isolasjon for å beskytte andre, og som de som har ventet i karantene til de har fått avklaring på om de var smittet. Takk til alle i Vesterålen! Vi vil også takke alle som har bidratt til ekstra smitteverntiltak i bedrifter og kommuner, samt de som har utført smittesporing og testing i kommunene, melder de.

Andøy fortsetter med anbefalinger

Som tidligere nevnt går kommunene i regionen, med unntak av Andøy, over til å følge de nasjonale smitteverntiltakene og anbefalingene. Unntaket er den lokale forskriften om karantene for de som har fått én vaksinedose, som gjelder to uker til.

– Det er ikke lenger lokale begrensninger på skjenking av alkohol, der følger vi de nasjonale reglene. De nasjonale smittevernreglene og anbefalingene finner man på helsenorge.no, melder legene.

De viser videre til at Andøy kommune, som eneste kommune i Vesterålen, nå har et pågående utbrudd.

– Siden torsdag har Andøy hatt seks nye smittede. Utbruddet i Andøy kan spores tilbake til Lofoten, og har ikke sammenheng med utbruddet vi har hatt i Vesterålen. Det vil være egne anbefalinger til folk i Andøy for å forhindre videre smittespredning. Andøy kommune vil fortsette med de samme anbefalingen som resten av Vesterålen har hatt til nå, men innfører ikke nye forskrifter. Alkoholserving vil, også i Andøy, følge nasjonale regler, melder kommuneoverlegene og smittevernslegene i regionen.

Oppfordrer til testing

De understreker at det fortsatt er viktig at personer som har symptomer tester seg. Dette slik at man kan følge med på smittesituasjonene videre og tidlig kunne oppdage smitte.

Vi oppfordrer derfor alle til å fortsette å teste seg ved symptomer eller mistanke om smitte, også de som er vaksinert, skriver de og legger til:

– Fra alle kommuneoverleger og smittevernleger i Vesterålen: Tusen takk for innsatsen!