Hadsel og Sortland tilbyr 16- og 17-åringer vaksine

Hadsel og Sortland skal nå tilby koronavaksine til 16- og 17-åringer.
Nyheter

Det meldte kommunene fredag ettermiddag.

Etter råd fra FHI har regjeringen besluttet at årskullene 2004 og 2005 nå skal tilbys vaksine på lik linje med resten av befolkningen.

– Årsaken er at det er en del smitte blant 16- og 17-åringer, selv om det er få i denne aldersgruppen som blir alvorlig syke av koronaviruset. Ved å vaksinere vil de få som blir alvorlig syke beskyttes og smittespredningen i samfunnet reduseres. Dette vil gi også gi ungdom en mer normal hverdag og bidra til immunitet i befolkningen, skriver Hadsel kommune på sin hjemmeside.

Koordineres med skolene

Hadsel planlegger å vaksinere alle 16- og 17-åringer på videregående skole, uavhengig av deres bostedskommune.

– Vaksineringen vil bli koordinert med skolene i Hadsel, og det vil bli én vaksinedag på hvert skolested. Ut fra forespeilet levering av vaksiner vil det sannsynligvis bli oppstart i uke 36, meldes det.

Elever i videregående skole får nærmere beskjed om vaksinering gjennom skolen, mens de øvrige i denne aldersgruppen kan melde seg enten på nett eller ta kontakt med koronatelefonen i Hadsel.

Må registrere seg snarest

Sortland kommune opplyser at de vil tilby vaksinen fra BioNTech/Pfizer, og at man må registrere seg via nett snarest hvis man ønsker vaksine.

– For de som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år, må det foreligge samtykke fra begge foresatte, skriver kommunen på sin hjemmeside.

På Sortland foregår vaksineringen i Samfunnssalen, og for aldersgruppen 16-17 år er det anbefalt et intervall på åtte til 12 uker mellom dose 1 og dose 2.