489 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 489 koronasmittede i Norge. Det er 163 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste antallet nye smittede på en søndag siden første påskedag 4. april.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

Søndag 4. april i år ble det registrert 652 nye smittede her i landet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 620 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 521, så trenden er stigende.

I alt har 148.826 personer testet positivt for korona i Norge siden februar i fjor.

Fredag var 37 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før. Det var ingen innlagte ved avdelingene til Nordlandssykehuset.

I Nordland var det søndag i alt 14 personer som testet positivt for covid-19. Rana hadde seks nye smittede, Fauske fem og Sortland, Øksnes og Vågan hadde en smittet hver.

Ved inngangen til mandag var det registrert 162 pågående smittetilfeller i Nordland, der Vesterålen står for 21 av de tilfellene. Men det er Rana som for tiden er hardest rammet av koronasmitte i Nordland. Kommunen står med 48 pågående tilfeller, som vil si smitte registrert siste 14 dagene, på oversikten til VG.

Det er i alt 19 kommuner som har pågående smittetilfeller i Nordland.

I Vesterålen er det Øksnes som er hardest rammet med 12 pågående tilfeller, mens det er seks i Hadsel. Sortland med to og Bø med et tilfeller er også å finne på oversikten, mens Andøy og Lødingen for tiden ikke har noen pågående smittetilfeller.

Foreløpige tall viser at 811 koronasmittede personer er døde i Norge siden i fjor.


Mindreårig har testet positivt for koronavirus

Søndag kveld testet en person i Sortland kommune positiv på en hurtigtest for Covid-19. Smitteveien er foreløpig ukjent.