906 nye koronasmittede personer registrert siste døgn – høyeste tall siden 24. mars

Det siste døgnet er det registrert 906 koronasmittede i Norge. Det er 376 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet siden onsdag 24. mars, da det ble registrert 1.001 nye smittetilfeller.

Illustrasjonsfoto  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 674 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 525, så trenden er stigende.

I alt har nå 149.732 personer testet positivt for covid-19 i Norge siden pandemien brøt ut i fjor.

Mandag var 53 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 16 flere enn dagen før. Det var ingen innlagte med koronarelatert sykdom ved Nordlandssykehusets avdelinger.

Ifølge statistikken som VG publiserer var det meldt inn tre nye koronatilfeller fra Vesterålen i løpet av mandag, to fra Sortland og et fra Andøy. Rana har rapportert inn flest tilfeller i Nordland med åtte nye, mens det meldes om fem nye tilfeller i Bodø. Også Vefsn og Fauske har meldt om hvert sitt tilfelle og tar dermed totalen nye smittede i Nordland opp til 18.

Antallet pågående koronatilfeller, der en person er i isolasjon med registrert sykdom, går ned i Nordland fra 162 til 157 tilfeller, tross de 18 nye tilfellene som ble meldt inn mandag. De 157 tilfellene er fordelt på 19 kommuner.

Det er i Rana smittetrykket har vært høyest de siste 14 dagene, der i alt 43 personer nå er i isolasjon. I Bodø er det 32 pågående tilfeller, mens det i Fauske er 16.

Vesterålen har 22 pågående koronatilfeller, der Øksnes med ti har flest. Hadsel står på statistikken oppført med seks pågående tilfeller, mens Sortland har fire og Bø og Andøy står oppført med hvert sitt.

Til sammen er 811 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, ifølge foreløpige tall.