1.093 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.093 nye koronasmittede i Norge. Det er 346 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har antall smittede i Norge nå passert 150.000.

Til nå er det utført 6,9 millioner koronatester her i landet. Det samlede tallet på smittede har passert 150.000.   Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 723 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 537.

I alt har nå 150.825 personer testet positivt for korona i Norge.

Det høyeste smittetallet på et døgn under pandemien ble registrert 22. mars i år da FHI rapporterte om 1.107 nye koronasmittede. Samme dag var 266 koronapasienter innlagt på sykehus.

Tirsdag var bare 52 koronapasienter innlagt på sykehus i Norge. Det var én mindre enn dagen før. Per tirsdag var det ingen innlagte ved avdelingene til Nordlandssykehuset.

I Nordland ble det tirsdag rapportert inn 21 nye smittetilfeller. Det viser oversikten fra VG. Seks av tilfellene som ble registrert i Folkehelseinstituttets oversikt stammer fra Vesterålen, der Øksnes har tre, Hadsel to og Sortland et tilfelle. Det er imidlertid i Rana at det største utbruddet er for øyeblikket. Sju nye smittede ble registrert tirsdag, mens det i Fauske ble rapportert inn fem nye tilfeller. Også Bodø, Alstahaug og Meløy meldte inn smittetilfeller tirsdag.

Ved inngangen til onsdag er det 162 pågående smittetilfeller i Nordland, der en person er i isolasjon som følge av smitte. 27 av disse tilfellene er knyttet til Vesterålen, der Øksnes har flest med 13, Hadsel har sju, Sortland fem og Andøy og Bø har et pågående koronatilfelle hver.

Rana har flest personer i isolasjon i Nordland med 43, mens Bodø har 30 registrerte tilfeller og Fauske 20. Totalt er det registrert smitte i 20 av fylkets kommuner de siste 14 dagene.

Til sammen er 811 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.