Hurtigtester bekreftet positive

Tidligere i uken ble det avgitt to positive hurtigtester for korona i Sortland. Begge er nå bekreftet positive.

Kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes.   Foto: Rune Ellingsen

Nyheter

Det melder kommuneoverlege i Sortland, Mette Røkenes, i en pressemelding.

Røkenes melder at det ikke er ble avgitt nye positive hurtigtester i løpet av testingen på tirsdag.

– De som er satt i smittekarantene etter mandagens hurtigtestsvar og avtale om test på dag 7 skal forholde seg til dette. Ved spørsmål kan de ringe koronatelefonen og få veiledning, opplyser Røkenes.

Kommuneoverlegen i Sortland forteller videre i meldingen at teststasjonen har opplevd at flere av dem som har vært og testet seg denne uken, har vært på skole med symptomer som hodepine, lett snørr og vondt i halsen, og at disse er blitt sendt hjem fra teststasjonen og ikke tilbake på skolen.

– Dette har ført til at situasjonen nå er mer uoversiktlig. På bakgrunn av dette vil flere ungdomsskoleelever bli satt i smittekarantene, uten mulighet for å erstatte den med testing. Smittesporingsteamet jobber med dette nå. Dette er tidkrevende arbeid, forklarer Røkenes, som i tillegg opplyser at de vil teste flere for å få bedre oversikt over situasjonen.

Samarbeidet med skole, elever, foresatte og andre berørte, mener kommuneoverlegen er bra, men hun understreker at det er veldig viktig at smittevernrådene følges.