Vil at Vedum skal se mot SV

Nordnorske topper i Senterpartiet vil ha samarbeid med SV i regjering.

Trygve Slagsvold Vedum bes om å se mot SV av flere lokallagsprofiler fra Senterpartiet i Nord-Norge.   Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nyheter

Det er er NRK som melder om at det i flere lokallag i de tre nordligste fylkene er stemning for å gå inn i et samarbeid med SV om ikke Senterpartiet og Arbeiderpartiet får flertall.

Overfor NRK uttaler blant andre leder i lokallaget til Senterpartiet i Steigen, Rita Lorentsen, kombinasjonen Sp/Ap vil være full seier og hundre prosent uttelling, men at det noen ganger er en seier med mindre steg i riktig retning.

– Senterpartiet bør holde døren åpen for SV, om ikke på vidt gap, så i alle fall på klem, sier hun.

11 av de 19 som svarte NRK ga et klart ja til regjeringssamarbeid med SV.

– Det bekrefter det vi har følt blant lokalbefolkninga. Lokalpolitisk har vi et godt samarbeid med SV, uttaler senterpartipolitiker Vegard Bangsund fra Vardø.

Fra å ha vært godt over 20 prosent i starten av året, har Trygve Slagsvold Vedum og hans medspillere i Senterpartiet falt på målingene. Ifølge NRKs siste måling er det nå 15,4 prosent som sier de vil stemme på Senterpartiet.

– Det beste er flertallsregjering Ap/Sp, men det kan synes vel optimistisk. En flertallsregjering med Ap, Sp og Sv vil være bedre enn mindretallsregjering med Ap og Sp, sier Asle Persen fra Vadsø Sp.

Ivar Pretsbakmo fra Salangen i Troms er derimot ikke med på å ta med SV i denne omgang. Overfor NRK viser han partiets landsmøtevedtak om en Ap/Sp-basert regjering.

– Det er spekulasjoner å si noe ut over dette, forteller han til NRK.

Tor Andersen fra Bø er blant den som støtter Prestbakmo.

– Jeg støtter partiledelsens skepsis mot SV i en eventuell regjeringskonstellasjon, slår han fast.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at det har vært en bred runde på dette i partiet og at Sp og Ap skal være den dominerende kraften i en eventuell ny regjering.

– Vi ønsker en regjering basert på Ap/Sp og da kan det være en flertalls- eller mindretallsregjering. Det er ikke noen krise med mindretallsregjering, sier Vedum.