Solgte seg ut av selskap for 1,1 milliard

Eva Kristoffersen og Egil Kristoffersen & Sønner har solgt sin andel av aksjene i Norway Royal Salmon (NRS).

Eva Kristoffersen, daglig leder i Egil Kristoffersen & Sønner AS.  Foto: Arkivfoto/Tommy Hansen

Nyheter

Det er nettstedet ilaks.no som melder om Kristoffersen & Sønners salg av selskapets eierandel på rundt 10,5 prosent i NRS.

Kjøper er det trønderbaserte selskapet NTS. NTS eier nå over 70 prosent av NRS, melder Finansavisen, som skriver at det første budet fra NTS var på 209 kroner per aksje, som senere ble øket til 240 kroner.

Ifølge ilaks.no hadde Eva Kristoffersen og Kristoffersen & Sønner et varslet tilbud fra SalMar om 30 kroner mer per aksje enn det oppdrettsselskapet fra Bø mottok fra NTS. Salgssummen per aksje var 240 kroner, mens SalMar skal ha budt 270. Totalt har eierne av Egil Kristoffersen & Sønner tjent 1,1 milliarder kroner på salget, 138 millioner mindre enn om de hadde solgt til SalMar.

Eva Kristoffersen vil overfor ilaks.no ikke ut med hvorfor selskapet hun leder solgte til det billigste tilbudet. Overfor nettstedet henviser hun til nestleder i NRS-styret for en uttalelse.

Karl Johan Bakken, som er nestleder i NRS, sier til nettstedet at han ikke vil spekulere i hvorfor Kristoffersen valgte å selge til det laveste budet.

– Hun valgte å ta det hun hadde i hånden, ikke det som var på taket. Styret har vært presise på at det har vært bud i markedet, og en intensjon om et varslet bud fra SalMar, sier Bakken.

Han sier han ikke vil spekulere i om et betingelsesløst bud fra SalMar hadde stilt saken i et annet lys.

– Men gitt at det ikke er andre hensyn eller føringer, er det kjekt å få best mulig betalt, uttaler nestlederen i styret hos Egil Kristoffersen @ Sønner.