1.415 nye koronasmittede registrert i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.415 koronasmittede i Norge. Det er 730 flere enn samme dag i forrige uke og 121 flere enn rekordnivået dagen før.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 925 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 549.

I alt har 153.534 personer testet positivt for korona i Norge siden pandemien brøt ut på nyåret i fjor.

Torsdag var 65 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Åtte av pasientene får respiratorbehandling, og 15 ligger på intensivavdeling. Det er én flere på respirator og like mange på intensivavdeling som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag. Det er ikke meldt om noen innlagte ved avdelingene til Nordlandssykehuset.

Ifølge oversikten som VG daglig oppdaterer, var det rapportert inn 24 nye smittetilfeller i Nordland i løpet av torsdag. Rana meldte om åtte nye smittede, mens Vefsn opplyste om fire nye. I Bodø ble det meldt om to nye smittede, mens i alt ti kommuner meldte om et nytt, bekreftet tilfelle av koronasmitte. Blant disse kommunene er Øksnes, Andøy og Hadsel. I tillegg fikk også Røst påvist sitt første koronatilfelle siden pandemien startet i fjor, slik at det nå kun er Vevelstad kommune i Nordland som står igjen uten å ha registrert smitte de siste halvannet året.

Det er ifølge den samme oversikten 191 pågående smittetilfeller i Nordland, der en person er i isolasjon som følge av smitte de siste 14 dagene. Smitten fordeles seg på 26 kommune. Rana har fest tilfeller med 49, mens Bodø står oppført med 35 og både Fauske og Øksnes med 20.

Øksnes står for mer enn halvparten av de 36 pågående tilfellene i Vesterålen. Både Hadsel og Sortland er oppført med seks tilfeller de siste 14 dagene, mens Andøy står med tre og Bø med to.

Til sammen er 814 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. 58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.