Koronasmittet på Andenes-fly

Torsdag 26. august var det en/flere personer som har fått påvist koronasmitte på et fly fra Andenes til Tromsø.

Andøya Lufthavn, Andenes.   Foto: Jørn Aune

Nyheter

Det kommer frem av Folkehelseinstituttets (FHI) oversikt over avganger der personer som er bekreftet smittet med Covid-19 har vært om bord på fly. FHI opplyser at de offentliggjør informasjon hvis de ikke har informasjon om at alle kan ha blitt eksponert og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing.

Årsaken til at VOL skriver at det er snakk om en/flere koronasmittede, er at FHI ikke oppgir hvorvidt det er snakk om en eller flere personer.

Den aktuelle flyvningen er WF866 med Widerøe, som hadde avgang fra Andenes 08:20 26. august, og landet i Tromsø 09:05.

FHI opplyser på sin hjemmeside at basert på erfaring fra Norge og andre land anses smitterisikoen som lav for andre passasjerer.

De skriver videre at på reiser der det er plassreservasjon vil passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte bli kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse får også informasjon om videre oppfølging knyttet til smittesporing.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, skriver FHI.