907 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 907 koronasmittede i Norge. Det er 418 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.173 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 620, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 7 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 157.040 personer testet positivt.

Til nå har 3.837.331 personer fått første dose av koronavaksinen, og 2.917.856 personer har fått andre dose.

Fredag var 60 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. Tallene oppdateres ikke i helgene.

I Nordland ble det søndag registrert 15 nye smittetilfeller, men ingen av den var fra Vesterålen. Bodø hadde flest nye smittede med fem, mens Rana og Sørfold begge står oppført med tre nye tilfeller på VGs oversikt. Brønnøy, Alstahaug, Fauske og Vestvågøy har alle et nyt smittetilfelle hver.

Totalt er det ifølge den samme oversikten 233 pågående smittetilfeller i Nordland fylke. Tilfellene er fordelt på 26 kommuner. I Vesterålen er det 44 pågående smittetilfeller, der nøyaktig halvparten befinner seg i Øksnes. I tillegg står Sortland oppført med ti pågående tilfeller, der en smittet er i isolasjon. Pågående tilfeller regnes som smitte de siste 14 dagene. Hadsel står med seks personer i isolasjon, mens Andøy har fem, og Bø med et tilfelle.

Bodø og Rana har flest pågående tilfeller for tiden. Begge kommunene har 51 pågående smittetilfeller på den siste oversikten. Nummer tre på listen er Fauske med 25.

Til sammen er 814 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.