Hopp i antall koronapasienter – 79 innlagt på sykehus

Mandag var 79 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på 19 pasienter fra forrige fredag. En person er innlagt ved Nordlandssykehuset i Bodø.
Nyheter

Tolv av pasientene får respiratorbehandling, og 20 ligger på intensivavdeling.

Det er to flere på respirator og fire flere på intensivavdeling enn forrige fredag, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

Ikke siden 29. mai har tallene på antall innlagte vært høyere. Da var det 81 innlagte. Etter det har tallene gått jevnt nedover, før det den siste tiden har begynt å stige igjen.

61 av koronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, åtte er innlagt i Helse vest, seks er innlagt i Helse Midt-Norge, og fire er innlagt i Helse nord.

17 av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, én er innlagt hos Helse Midt-Norge, én er innlagt hos Helse nord, og én er innlagt hos Helse vest.

Ifølge Nordlandssykehusets nettsider, som daglig oppdaterer sin statistikk, er det en person som er innlagt ved sykehusets avdeling i Bodø, mens det fortsatt er ingen innlagte i Vesterålen og Lofoten.

Oversikten viser også at to av personellet ved Nordlandssykehuset er smittet av korona, men av personvernhensyn oppgis ikke hvilke avdeling disse tilhører. Seks personer tilsluttet Nordlandssykehuset i karantene eller isolasjon, ifølge statistikken. Statistikken er oppdatert mandag.

Totalt, siden pandemistart i mars i fjord, er det 65 personer som har vært innlagt ved avdelingene til Nordlandssykehuset med sykdom som følge av korona. 49 av disse har vært innlagt i Bø, ti i Lofoten og seks i Vesterålen/Stokmarknes.


Siden februar i fjor har 157.040 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).