1.349 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.349 koronasmittede i Norge. Det er 443 flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 158.389 personer testet positivt.  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.236 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 674, så trenden er stigende. Det så langt høyeste tallet for ett døgn var fredag i forrige uke, da det ble registrert 1.552 nye smittede. Dette var den tredje dagen på rad med smitterekord.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført sju millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 158.389 personer testet positivt.

Til nå har 3.849.831 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.005.128 personer har fått andre dose.

Mandag var 79 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 19 flere enn dagen før. En person er innlagt ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø.

Salten verst

Det ble registrert 21 nye smittetilfeller i Nordland i løpet av mandag. Det viser oversikten på VGs nettsider. De siste dagene er det i Salten-regionen som smitten i fylket har vært sterkest. Det bekreftes også av tallene det siste døgnet. Sørfold har flest nye smittede med seks, mens Bodø står oppført med fem og Fauske med fire.

I tillegg er det registrert en smittet i Narvik, Rana, Steigen, Røst, Vestvågøy og Andøy. Røst fikk nylig sitt første smittetilfelle siden starten av pandemien. Tilfellet som ble registrert mandag var kommunens andre på knapt halvannet år.

Totalt er det 247 personer i Nordland som har blitt smittet i løpet av de siste 14 dagene og er i isolasjon med pågående koronasykdom. Det er 14 flere enn mandag. I alt er det 25 kommuner i fylket som har smittede, som er en kommune færre enn dagen før. Bodø har flest smittede med 54, mens Rana står med 52 på statistikken. Fauske har 29.

På stedet hvil

I Vesterålen er det 44 pågående smittetilfeller, der Øksnes med 21 har flest, noe som er en færre enn dagen før. Sortland er oppført med ti tilfeller, mens Andøy og Hadsel står med seks hver. I tillegg er det fortsatt et pågående tilfelle i Bø. 44 pågående tilfeller i Vesterålen er det samme som dagen før.

Til sammen er 814 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.