Heimevernet 75 år:

Feirer med paradekonsert med Hærens musikkorps

I år feire Heimevernet 75 år. I den anledning feires det med blant annet fem paradekonserter i regionen. En av disse er på Sortland kommende torsdag.

Torsdag skal Hærens musikkorps spille på Sortland for å feire at Heimevernet er 75 år.  Foto: Andreas Ursin Hellebust

Nyheter

– Med slike paradekonserter får vi takket våre HV-soldater for en glimrende innsats, og ikke minst alle arbeidsgiverne og familiene som bidrar for at HV-soldatene kan gjøre en innsats for fellesskapet. Noe vi kanskje spesielt har sett nå under pandemien hvor soldater fra hele distriktet, også fra Sortland-regionen, har bidratt med grensekontroll på Bjørnfjell, sier Sjef HV-16, kommandør Jon Ivar Kjellin, i en pressemelding.

Han skal være konsertens konferansier.

Lover fanfare

Distriktssjef HV-16, kommandør Jon Ivar Kjellin, skal torsdag være konferansier.   Foto: Karoline Lillemo / Forsvaret

Heimevernet (HV) ble formelt opprettet 6. desember 1946. Siden den gang har HV blitt en viktig del av Norges beredskap, og består nå av 40.000 soldater over hele landet.

Sammen med Hærens musikkorps ønsker Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt (HV-16) lokalt å markere jubileet med paradekonserter i Svolvær, Sortland, Harstad, Narvik og Tromsø.

Ved lunsjtid førstkommende torsdag ønsker HV velkommen til den første paradekonserten som blir på Sortland. Det skjer inne på Kulturfabrikken med en gratis konsert som er åpen for alle. I henhold til smittevernreglene vil gjestene bli registrert.

– Heimevernets soldater har sørget for lokal beredskap gjennom 75 år og er en viktig del av Norges forsvar, også i fremtiden. Og det er nettopp soldaten i Heimevernet man ønsker å trekke frem under paradekonserten. Hærens musikkorps lover blant annet fanfare for soldatene på bakken, Heimevernets nyskrevne jubileumsmarsj, og Trumpets on leave hvor selveste sjef HV-16 trer inn i trompetrekken, står det i pressemeldingen.

– Pakket med musikalske godbiter

I tillegg til konferansier Kjellin, skal varaordfører Tove Mette Bjørkmo også være tilstede og si noen ord til jubilanten.

– HV-16 har valgt å markere HVs 75-årsjubileum i fem utvalgte kommuner der hvor HV er sterkt tilstede. Vi er i tillegg så heldig at vi har fått Nord-Norges eneste militærkorps, Hærens musikkorps, med oss på laget, sier Kjellin.

Hærens musikkorps består av 27 profesjonelle musikere og vil under paradekonsertene ledes av dirigent Kai-Grinde Myrann.

– Hærens musikkorps takker HV-16 for oppdraget med å feire Heimevernets 75-årsjubileum med paradekonsertturné. Vi har pakket musikalske godbiter i reisekassene og gleder oss til å møte publikum fra Svolvær i sør til Tromsø i nord, sier Merete Jakobsen Klæboe, som er produsent for korpset.