1.796 nye koronasmittede registrert siste døgn – det høyeste så langt

Det siste døgnet er det registrert 1.796 koronasmittede i Norge, ifølge MSIS. Dette er det høyeste tallet på ett døgn så langt under pandemien. I Nordland kom det 36 nye tilfeller.

Ved midnatt natt til onsdag var 160.174 nordmenn bekreftet koronasmittet.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

Den forrige toppnoteringen var 1.552 nye smittede og kom fredag i forrige uke.

Ifølge MSIS-oversikten til Folkehelseinstituttet ved midnatt natt til onsdag er 160.174 nordmenn bekreftet smittet, og økningen det siste døgnet oppgis å være 1.796.

89 innlagt

Tirsdag var 89 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på ti pasienter fra dagen før. Elleve av pasientene får respiratorbehandling, og 22 ligger på intensivavdeling. Tallet på innlagte er det høyeste siden 26. mai, ifølge oversikten.

En person er innlagt ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø.

Om kort tid kan vi være oppe i et tresifret antall sykehusinnleggelser på grunn av korona, tror assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

– Det store spørsmålet er hvor mange alvorlige sykdomstilfeller vi får når smitten øker slik som nå. Jeg tror vi vil få et tresifret antall inneliggende pasienter om ikke så lenge, mer enn hundre som ligger inne samtidig, sa Nakstad til NTB tirsdag

– Men jeg håper at vi ikke når de samme nivåene som i vinter da vi hadde den tredje smittebølgen, føyde han til.

Fått konsekvenser

De høye smittetallene den siste tiden har fått konsekvenser for gjenåpningsplanen.

– Foreløpig har man satt gjenåpningen på pause for å kunne gjennomføre mer vaksinering, og regjeringen vil ta stilling til dette i en helhet i tiden framover, sa Nakstad.

Til sammen er 814 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

36 nye i Nordland

I går var det Salten-regionen som dominerte listen over nye smittetilfeller i Nordland. I dag er det Helgeland-regionen som er på topp når det gjelder nye smittetilfeller.

Totalt er det 36 nye smittede i Nordland. Det viser VGs oversikt. Brønnøy sto for 12 av de nye tilfellene, mens Rana har 11.

I Bodø er det fire nye tilfeller, Fauske har meldt om tre, Narvik to, mens Vefsn, Meløy, Steigen og Andøy har meldt om en ny smittet hver i løpet av tirsdag.

Stor økning

I fylket er det også en stor økning av pågående smittetilfeller. Ifølge oversikten som VG bringer, er det 270 personer i Nordland som er i isolasjon som følge av et pågående smittetilfelle. Det er 23 flere enn dagen før. Rana står for 63 av disse tilfellene, mens Bodø står med 53. Fauske står oppført med 30 pågående koronatilfeller. Med de 12 nye tilfellene tirsdag, klatret også Brønnøy oppover på tabellen.

I Vesterålen ble det meldt om et nytt tilfelle tilsluttet Andøy kommune tirsdag. Totalt er det 42 pågående tilfeller i regionen ved utgangen av tirsdag, som er to færre enn 24 timer tidligere. Øksnes har fortatt flest personer i isolasjon med smitte. I alt er 18 fra Øksnes fortsatt i isolasjon som følge av utbruddet i kommunen, mens det er ti personer i Sortland, sju i Andøy, seks i Hadsel og en person i Bø som er registrert smittet de siste 14 dagene.