1.640 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.640 koronasmittede i Norge. Det er 346 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste tallet på en dag så langt.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 7,1 million koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 161.814 personer testet positivt.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.385 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 820, så trenden er stigende.

Onsdag var 83 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. 24 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant de er 13 på respirator. Det er to flere på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt. Ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø er det en person som er innlagt.

Ifølge VGs oversikt kom det i alt 24 positive svar på koronatester i Nordland onsdag. Det er fortsatt i Salten og Helgeland de største utbruddene er i fylket. I alt sju noe positive prøvesvar forelå i Bodø i løpet av onsdag, mens fire nye personer ble registrert smittet i Fauske. Både i Brønnøy og Rana ble tre personer registrert smittet, mens Andøy ligger inne med to nye tilfeller. Narvik, Alstahaug, Vestvågøy, Vågan og Øksnes fikk alle registrert et nytt smittetilfelle.

Det er 280 pågående smittetilfeller i Nordland, som er sju flere enn tirsdag. I alt er det ved utgangen av onsdag registrert pågående smittetilfeller i 22 kommuner i fylket. Rana har flest personer i isolasjon med smitte. Der er i alt 65 personer registrert smittet de to siste ukene, mens Bodø innenfor samme periode har meldt om 57 tilfeller. Fauske er nummer tre med 33 tilfeller.

Antallet pågående tilfeller i Vesterålen er det samme som tirsdag, 42. Øksnes har 18 av disse, mens Sortland står med ti og Andøy med ni. Hadsel har fem pågående smittetilfeller. Siden dagen før har Bø gått ut av listen over kommuner med pågående smitte.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 7,1 million koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 161.814 personer testet positivt.

Til nå har 3.865.248 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.087.728 personer har fått andre dose.

Til sammen er 822 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 18 dødsfall i Norge.