1.149 nye koronasmittede personer registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.149 koronasmittede i Norge. Det er 102 flere enn samme dag i forrige uke.
Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.438 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.113.

Fredag var 88 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én mindre enn dagen før.

26 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 13 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har nå 166.200 personer testet positivt for covid-19 i Norge.

Lørdag ble det meldt om åtte ne tilfeller i Nordland, alle i Helgeland- og Salten-området. Fem av tilfellene ble registrert i Bodø, mens Vefsn, Rana og Fauske ble registrert med et hver, ifølge oversikten til VG.

Totalt er det 297 pågående koronatilfeller i Nordland, der en person er i isolasjon med smitte som er registrert de siste 14 dagene. 38 av disse tilfellene er registrert i kommuner i Vesterålen, men tallet er på retur. Øksnes har nå 14 pågående tilfeller, mens det er ti i Sortland og Andøy, og fire i Hadsel. VOL gjør oppmerksom på at personer registreres på den kommunen de er folkeregistrert. Det vil si at om en person bor et annet sted i landet, men har folkeregistrert adresse i Vesterålen, telles tilfellet i vesterålskommunen.

I Norland er det Rana med 66 og Bodø med 65 som har flest, fulgt av Fauske med 29 og Brønnøy med 25.

Til sammen er 822 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 18 dødsfall i Norge.