– Bli med på Norges største miljødugnad!

Denne helga starter Nasjonal Strandryddeuke 2021, og du oppfordres til å bidra.

Evy Gulbrandsen med halvfull søppelsekk under fjorårets strandryddeaksjon.  

Nyheter

Årets store miljødugnad startet lørdag 11. september og varer til og med 19. september. Hold Norge Rent og Reno-Vest legger til rette for at vi skal få fjernet søpla fra naturen så raskt som mulig, men det er den frivillige innsatsen som får dette til å skje.

Hittil i år har Reno-Vest fått inn hele 44 838 kg eierløst marint avfall fra ryddeaksjoner. Om høsten blir like aktiv som sommeren ligger det an til ny rekord for strandrydding i Vesterålen, heter det i en melding fra Reno-Vest.

Må registrere deg

Som tidligere i år skal man registrere strandryddeaksjonen på Ryddenorge.no eller på mobilappen Ryddenorge. Slik får Reno-Vest beskjed med en gang om aksjonen og kan enkelt arrangere henting av avfallet, eller bidra med utdeling av miljøsekker, skyss og annet om dette trengs til aksjonen.

– Trenger du hjelp til å registrere en aksjon tar du kontakt med strandryddeansvarlig i kommunen, påpeker Reno-Vest.

Det er viktig å gi utfyllende informasjon om aksjonen din om du ønsker at kommunen skal registrere den. Om det er noe som skal etter-registreres foretrekkes skriftlige henvendelser, påpekes det.