653 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 653 koronasmittede i Norge. Det er 412 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.268 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.460, så trenden er synkende.

Fredag var 116 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tolv flere enn dagen før. Tallet oppdateres ikke i helgen. Fredag var det en person som var innlagt ved Nordlandssykehuset ved avdelingen i Bodø.

35 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 17 på respirator. Det er én færre på intensiv og én færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I Nordland ble det ifølge VGs oversikt rapportert om tre nye smittede i Nordland. Alle de nye smittede er registrert i Bodø.

Antallet pågående koronatilfeller, der en person er smittet de siste 14 dagene og er i isolasjon, går noe ned i fylket. Totalt er det ifølge VGs oversikt 250 pågående tilfeller i Nordland ved inngangen til mandag. Bodø har klart flest tilfeller og er den eneste kommunen som har stigende trend. 95 personer i Bodø er for tiden i isolasjon med covid-19-sykdom. I Rana er trenden synkende. Der er det nå 41 tilfeller, mens Brønnøy har 36.

I Vesterålen er det 15 pågående koronatilfeller, der Andøy har flest med seks. Sortland står oppført med fem pågående tilfeller, menes både Øksnes og Hadsel har to hver.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 7,4 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 176.142 personer testet positivt.

Til nå har 3.957.401 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.430.587 personer har fått andre dose.

Til sammen er 827 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,5 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 18 dødsfall i Norge.