Nevnes som mulig statsråd

Willfred Nordlund kan være aktuell til en ministerpost. Også Bent-Joacim Bentzen sees på som en joker.

Willfred Nordlund ble gjenvalgt til Stortinget og nevnes nå som en av de nordnorske kandidatene til en ministerpost.  

Nyheter

Det mener politisk kommentator i NRK Nordland, Eivind Undrum Jacobsen. I en artikkel på NRK Nordlands nettsider trekker han frem Nordlund som en av de aktuelle kandidatene fra Nordland fylke til en plass i den nye regjeringen som Jonas Gahr Støre skal sette sammen i løpet av de neste ukene.

Valgresultatet mandag ga rødgrønt flertall, og flertall for konstellasjonen Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti.

Undrum Jacobsen trekker frem at Nordland vil få en statsråd, men at han tviler på at det blir mer. Han holder nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran som favoritt til den akkurat den rollen, og nevner næring-, kommunal eller samferdselsminister som de mest aktuelle rollene for den tidligere Lurøy-ordføreren.

Stein Sneve, kommentator i Avis Nordland, holder med Undrum Jacobsen i at Skjæran er den heteste kandidaten. Selv om de trekker frem at ingenting er avgjort, og de tror bare det blir en fra Nordland, kommer de med flere navn. Blant dem er Willfred Nordlund og Bent-Joacim Bentzen.

– Nordlund er fra Nordland og sitter i gruppestyret til Senterpartiet på Stortinget. Bentzen er fylkesråd for Senterpartiet, og han kan fort lukte på et eller annet, uttaler Jacobsen.

Også Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys, trekker frem Skjæran som den mest aktuell kandidaten og nevner de samme ministerpostene som sine kolleger i NRK Nordland og Avisa Nordland. Han trekker også frem Troms-politiker Cecilie Myrseth som en sterk kandidat til posten som fiskeriminister.