474 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 474 koronasmittede i Norge. Det er 179 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 871 koronasmittede per dag i Norge. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.268, så trenden er stadig fallende.

Fredag var 107 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ti flere enn dagen før. 33 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Disse tallene oppdateres ikke i helgene.

Nordlandssykehuset hadde fredag to innlagte med koronarelatert sykdom. Begge ved avdelingen i Bodø.

Søndag ble det rapportert inn 22 nye smittetilfeller i Nordland fylke. Tre kommuner meldte om nye smittede. Bodø registrerte 15 nye tilfeller, mens Rana hadde 6. Det siste tilfellet stammer fra Rødøy.

I løpet av de siste 14 dagene er det 25 kommuner i Nordland som har registrert smitte. Det er i alt 299 pågående koronatilfeller knyttet til Nordland fylke, der Bodø har klart flest med 178. Rana står ifølge VGs statistikk 59 pågående tilfeller av korona/covid-19, mens Sørfold har ni.

I Vesterålen er det 12 pågående tilfeller. Sortland står oppført med seks på statistikken, mens Andøy, Øksnes og Hadsel har to pågående tilfeller hver.