309 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 309 koronasmittede i Norge. Det er 210 færre enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 524 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 684, så trenden er synkende.

Fredag var 94 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før. Det var fem personer innlagt ved Nordlandssykehuset på avdelingen i Bodø.

32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 22 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt. Tallene oppdateres ikke i helgene.

I Nordland ble det rapportert inn 11 nye smittetilfeller av covid-19 i løpet av lørdag. Vågan og Hamarøy hadde begge tre nye tilfeller, mens Bodø og Øksnes rapporterte inn to tilfeller hver. Det siste tilfellet er fra Vefsn kommune.

Totalt er det 263 pågående koronatilfeller i Nordland, fordelt på 22 kommuner. Bodø har klart flest med 135, men smitten og utbruddet er på vei tilbake. På VGs oversikt fremgår det at smittetrenden er synkende i Bodø, der det har vært et stort utbrudd de siste ukene. Sørfold står med 26 sykdomstilfeller og har lett stigende trend. Trenden er også stigende i Vågan med 22 pågående sykdomstilfeller av covid-19. Rana har en stabil trend med 22 pågående tilfeller.

I kommunene i Vesterålen er det totalt 22 pågående sykdomstilfeller. Øksnes står med ni og har ifølge VG stigende trend. Hadsel og Sortland står med fem tilfeller, mens Andøy har to og Bø et.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 7,7 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 190.224 personer testet positivt.

Til nå har 4.163.887 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.655.384 personer har fått andre dose.

Til sammen er 861 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 21 dødsfall i Norge.