484 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 484 koronasmittede i Norge. Det er 174 færre enn samme dag i forrige uke.

Det siste døgnet er det registrert 484 koronasmittede i Norge. Det er rett under snittet de siste sju dagene på 489 koronasmittede per dag, så trenden er synkende.   Foto: Heiko Junge / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 489 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 667, så trenden er synkende.

I Nordland ble det meldt om til sammen 23 nye smittetilfeller i løpet av mandag. Øksnes med sine sju nye tilfeller ligger på topp og har en sterkt stigende smittetrend, foran Bodø med seks. I Sørfold ble det rapportert om fire nye tilfeller, Narvik og Fauske meldte om to, mens Rana og Vågan la til et nytt smittetilfelle i statistikken.

Totalt er det 263 pågående sykdomstilfeller av korona/covid-19 i Nordland. 130 av tilfellene er fra Bodø, men der er smittetrenden synkende etter et større utbrudd de siste ukene. Derimot er trenden stigende ifølge VGs koronaoversikt i Sørfold som har 30 registrerte og pågående sykdomstilfeller. Stigende trend er det også i Vågen. Der er de 23 pågående tilfeller.

I Vesterålen er det 27 sykdomstilfeller per tirsdag morgen. De sju nye tilfellene fra Øksnes mandag, tar det totale antallet i kommunen opp til 16. Hadsel og Sortland har fem, mens Bø har et pågående sykdomstilfelle.

Mandag var 97 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset var det tre innlagte mandag, alle ved avdelingen i Bodø.

27 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 17 på respirator. Det er fem færre på intensiv og fem færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 191.017 personer testet positivt.

Til nå har 4.168.477 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.662.810 personer har fått andre dose.

Til sammen er 861 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 21 dødsfall i Norge.