Arrangerer filmverksted i hele Vesterålen

Laterna Magica vil ha mer film til folket.

Herman Henriksen står bak filmverkstedene for ungdom i hele Vesterålen.   Foto: Fyyk/privat

Nyheter

I uke 42 har festivalen Laterna Magica alliert seg med Herman Henriksen. I anledning den 30. utgaven av festivalen skal det arrangeres filmverksted for ungdom i hele Vesterålen. Henriksen er film- og innholdsprodusent og er en del av produksjonsselskapet Fyyk.

Det starter mandag 18. oktober på Andenes, før Henriksen dagen etter tar turen til Straume i bø. Onsdag den aktuelle uka er han på Sortland, mens turen går Alsvåg på torsdag, før det hele avsluttes på Stokmarknes. Henriksen skal ifølge en pressemelding fra Laterna Magica lære bort ting som ideutvikling, manusskrining, oppbygging av scener, filming og redigering.

Anette Tunheim Jakobsen, som er leder av Kultursamarbeidet i Vesterålen, forteller i pressemeldingen at den 30. utgaven av Laterna Magica skal feires med filmsatsing på enda mer film.

– Vi ønsker å slippe unge stemmer til på et stort lerret, uttaler hun.

Hun forteller videre at deltakerne kan lage en liten spillefilm, animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm, tiktok eller dokumentar. Lengden skal være mellom 30 sekunder og sju minutter. Tema velger deltakerne selv.

Fristen for levering er satt til 22. oktober.