582 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 582 koronasmittede i Norge. Det er 120 færre enn samme dag i forrige uke.

Det siste døgnet er det registrert 582 koronasmittede i Norge. Det er 120 færre enn samme dag i forrige uke.   Foto: Marit Hommedal / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 472 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 640, så trenden er synkende.

29 av de nye smittede er fra Nordland. Ifølge VGs oversikt ble det rapportert inn 10 nye koronasmittede med folkeregistrert adresse i Øksnes i løpet av tirsdag, mens det kom åtte nye positive tester i Bodø. Rana hadde fem nye, mens Narvik hadde to. Sørfold Vågan, Hadsel og Hamarøy står oppført med et nytt tilfelle hver på oversikten.

Totalt er det 19 kommuner i Nordland med registrerte pågående sykdomstilfeller, som vil si smitte registrert i løpet av de siste 14 dagene. Det er totalt 250 pågående sykdomstilfeller i Nordland fylke. Bodø har flest med 111, men har ifølge smittekartet en synkende trend. Sørfold står også med synkende trend og har 27 pågående tilfeller. Trenden er derimot stigende i både Øksnes og Vågan som står med henholdsvis 26 og 23 pågående tilfeller.

I Vesterålen øker antallet smittede, som sterkt kan relateres til det pågående utbruddet i Øksnes. Totalt er det 36 pågående sykdomstilfeller i Vesterålen, der 26 av dem er registrert i Øksnes. Det er fem i Hadsel, fire i Sortland og et i Bø.

Tirsdag var 92 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset var det tre personer innlagt tirsdag, alle ved avdelingen i Bodø.

24 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 15 på respirator. Det er tre færre på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 191.599 personer testet positivt.

Til nå har 4.170.415 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.666.021 personer har fått andre dose.

Til sammen er 861 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 21 dødsfall i Norge.