Høyre-topp refser lokale Ap-politikere for å være stille i fly-striden mellom Evenes og Andøya

Senterpartiet og Ap nasjonalt er rivende uenige om hvor overvåkingsflyene burde være stasjonert. Samtidig pågår det nå regjeringsforhandling mellom de to partiene. Det mener Høyre-topp at ikke gjenspeiles i det lokale engasjementet for Evenes.

Stortingspolitiker Erlend Svardal Bøe (H, til venstre) mener at Evenes-ordfører Terje Bartholsen (Ap) og hans partikolleger burde ha vist mer engasjement for Evenes flystasjon under regjeringsforhandlingene.  Foto: Forsvaret, Høyre, Arkivfoto

Nyheter

Erlend Svardal Bøe (H) har nylig startet på sin første periode som stortingspolitiker. Partiet hans fikk støtte fra Ap da de valgte å flytte base for maritime overvåkingsfly fra Andenes til Evenes i 2016. Snart skal de gamle Orion-maskinene på Andøya fases ut. Da overtar splitter nye P-8 Poseidon-fly fra den nyopprettede basen på Evenes.