478 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 478 koronasmittede i Norge. Det er seks færre enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 194.040 personer testet positivt.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 431 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 489, så trenden er synkende.

I Nordland ble det mandag meld om 11 nye smittetilfeller. Det var fire personer i både Narvik og Bodø som ble en del av smittestatistikken, mens de tre siste tilfellene av koronasmitte i Nordland mandag stammer fra Vågan.

Totalt er det ved utgangen av mandag registrert 220 personer i Nordland med pågående koronasykdom, fordelt på til sammen 17 kommuner. Selv om det kom fire nye smittetilfeller i Bodø, og det totale antallet med pågående koronasykdom er på 89 og høyest i fylket, er smitten i fylkeshovedstaden på vei tilbake. Det viser oversikten til VG. Den samme oversikten viser at Øksnes (32 pågående tilfeller), Narvik og Vågan (begge med 26 pågående tilfeller) har en stigende smittetrend.

Færre innlagte

Smitteoversikten i Vesterålen domineres av utbruddet i Øksnes om dagen. Totalt er det 36 pågående tilfeller i regionen, der 32 av dem altså er registrert i Øksnes. Sortland har to pågående sykdomstilfeller, mens Hadsel og Andøy har et tilfelle hver.

Mandag var 98 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var sju færre enn dagen før. Det var to personer innlagt med koronasmitte ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø.

26 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 13 på respirator. Det er to flere på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

7,8 millioner tester

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 194.040 personer testet positivt.

Til nå har 4.183.502 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.690.881 personer har fått andre dose.

Til sammen er 871 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.