590 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 590 koronasmittede i Norge. Det er åtte flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 194.630 personer testet positivt.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 433 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 472, så trenden er synkende.

Det ble meldt om 33 nye positive koronatester i Nordland i løpet av mandag. Bodø sto for ti av disse. Både Narvik og Øksnes meldte om sju nye smittede, mens Vågan meldte om fem. Alstahaug, Nesna, Rana og Lødingen meldte om hver sin nye smittede.

I Nordland er det ved utgangen av tirsdag registrert 239 personer med pågående koronasykdom, som vil si at de er smittet i løpet av de to siste ukene. Det går frem av VGs oversikt. Det er 18 kommuner som per i dag har registrert pågående koronatilfeller. Flest tilfeller er det i Bodø, der det er 97 personer som i løpet av de siste 14 dagene har fått registrert smitte. Øksnes står oppført med 39 pågående tilfeller, mens Narvik står med 32 og Vågan med 30. I de tre sistnevnte kommunene er trenden stigende. Øksnes og Narvik er begge mørkerøde på smittekartet.

Ute av kartet

Etter å ha vært med på smittekartet i lang tid, er Sortland ute av kartet onsdag morgen, da det ikke er noen som er registrert med smitte i kommunen. I Vesterålen står Øksnes for de aller fleste av de 42 pågående tilfellene med sine 39, mens Lødingen, Hadsel og Andøy for tiden har en person som er smittet og i isolasjon.

Tirsdag var 93 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. To personer var i går innlagt ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø, men ingen ved avdelingene i Vesterålen og Lofoten.

32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 14 på respirator. Det er seks flere på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Nærmer seg 200.000

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 194.630 personer testet positivt.

Til nå har 4.184.866 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.693.121 personer har fått andre dose.

Til sammen er 871 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.